Sel felaketinde imdada cankurtaran filler yetişti!

Nepal'deki sel felaketinde yüzlerce kişinin hayatı filler sayesinde kurtuldu. Bölgede 300 kişi felaket bölgesinden fillerle taşındı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Asya ülkesi Nepal'de şu ana kadar 80 kişinin yaşamına mal olan sel felaketinde yüzlerce insanın hayatı filler sayesinde kurtuldu.

Bölgedeki çok sayıda otel sel felaketi nedeniyle sular altında kaldı. Sauraha otel sahipleri adına konuşan Suman Ghimire, "300 misafirimiz fil sırtında ve traktörle yakınlardaki Bharatpur'a taşındı. Geri kalanlar da taşınmaya devam edilecek" dedi.

75 BÖLGENİN 26'SINDA SEL VE TOPRAK KAYMASI

Nepal'de gerçekleşen başka bölgelerde de büyük yıkım ve hasara sebep oldu. Hindistan'ın Assam eyaletinde en az 15 kişi öldü, 2,3 milyon kişi yerinden oldu. Assam'da afet sebebiyle yüzde 90'ı sular altında kalan Kaziranga Milli Parkı türü tehlike altında olan tek boynuzlu gergedanlara ev sahipliği yapıyordu. Ülkedeki 75 bölgeden 26'sında sel ya da toprak kayması yaşandı. Nepal, Bangladeş ve Hindistan'da  meydana gelen sel felaketinde en az 160 kişi hayatını kaybetti. Hindistan'da en az 25, Bangladeş'te ise en az 27 can kaybı bulunuyor. (Reuters)