'Şeytan' tedavi bekliyor

Hindistan'da yaşayan Tarık, sebebi belli olmayan hastalığı nedeniyle otuz santim uzunluğunda ellere sahip. Bu yüzden okullara da kabul edilmiyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Teşhis edilemeyen hastalığı nedeniyle anormal derecede büyük ellere sahip olan Hindistanlı Tarık, lanetli olduğuna inanan köylüler tarafından ‘Şeytan’ lakabıyla anılıyor.

Hürriyet'in haberine göre Hindistan’ın Uttar Pradeş eyaletinde yaşayan 12 yaşındaki Tarık, doğuştan gelen ve fil hastalığı olduğu tahmin edilen rahatsızlığı sebebiyle anormal derecede büyük elleri var.

Tarık’ın ellerinin uzunluğu 31 santimetreye kadar ulaşıyor.Büyük ellerini bir lanetin ürünü olarak gören köylüler tarafından ‘Şeytan’ olarak çağrılan Tarık, elleri diğer öğrencileri korkuttuğu için okula kabul edilmiyor.

Tarık, ‘İnsanlar durumumun bir lanet sonucunda oluştuğuna inanıyorlar. Tedavi edilebilecek tıbbi bir durum olduğunu bilmiyorlar.’ ifadelerini kullanıyor.

Babasını kaybettiğinden beri tedavi masraflarını karşılayabilecek durumda olmadıkları için doktora gidemeyen  Tarık, yine de bir gün iyileşeceğine inanmaya devam ediyor.

Yemek yemek, giyinmek gibi günlük aktiviteleri gerçekleştirirken bile yardıma ihtiyaç duyan Tarık, diğer çocuklar gibi normal ellere sahip olmak ve okula gidebilmek istiyor.