Meğer gizli gizli görüşüyorlarmış!

Amerikan haber ajansı Associated Press, ABD ile Kuzey Kore'nin karşılıklı tehditlere rağmen aylardır görüştüklerini duyurdu. Haberde, görüşmeleri gerçekleştiren diplomatların isimleri de verildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'yle Kuzey Kore'nin, tırmanan gerilime rağmen aylardır gizli görüşmeler yaptığı ortaya çıktı. Amerikan haber ajansı Associated Press'in (AP) haberine göre, iki ülke aylardır bir arka kanal diplomasisi halinde.

AP'nin ismi verilmeyen Amerikalı yetkililere dayandırdığı haberine göre, görüşmelerde Amerikan tarafını, Kuzey Kore politikaları konusundaki özel temsilcisi Joseph Yun temsil ediyor. Kuzey Kore adına görüşmelere katılşan isimse, ülkenin Birleşmiş Milletler'deki üst düzey diplomatlarından Pak Song Il.

NE OLMUŞTU?

Kuzey Kore ile ABD arasındaki gerilim, Donald Trump'ın Beyaz Saray'a gelmesinden bu yana tırmanıyor. Ülkenin iki nükleer deneme gerçekleştirmesi ve temmuz ayında iki balistik füze denemesi yapması sonrası, ABD'nin girişimiyle Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nden ağır yaptırım kararları çıkmıştı. Kuzey Kore Pasifik'teki Amerikan toprağı olan Guam Adası'nı tehdit ederken, Donald Trump da tonunu yükseltmişti. (Dış Haberler)

Rusya'dan Kuzey Kore'de 'savaş' uyarısıRusya'dan Kuzey Kore'de 'savaş' uyarısı