Küba'da Kanadalı diplomata da 'sonik saldırı'

Amerikalı diplomatların ardından en az bir Kanadalı diplomatın da Küba'nın başkenti Havana'da 'sonik saldırı'ya uğradığı belirtildi. Diplomatların nasıl sağır olduğu araştırılıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Küba'nın başkenti Havana'da bir dizi diplomatın 'sonik saldırı' iddiasıyla işitme kaybına uğradığının açıklanmasının ardından, en az bir Kanadalı diplomatın da benzer semptomlar gösterdiği ortaya çıktı. Kanada hükümetinden yapılan açıklamada, en az bir Kanadalı diplomatın işitme kaybı nedeniyle tedavi gördüğü belirtildi.

Kanada hükümet sözcülerinden Brianne Maxwell, bu durumun sebebini netleştirmek için Kanada, ABD ve Kübalı yetkililerin ortak çalışma yürüttüğünü belirtti.

Küba'da görev yapan bir grup Amerikalı diplomatın 2016 sonbaharında sağır olarak tedavi için ülkelerine dönmek zorunda kaldığı haberi dün ortaya çıkmıştı. Bu diplomatlardan bazılarının, ABD'yle Küba arasında diplomatik ilişkilerin 2015'te yeniden tesis edilmesi sonrası Havana'da açılan Amerikan Başkonsolosluğu'nda yeni görevlendirilen kişiler olduğu belirtiliyor. Diplomatlarının 'sağır' olduğu açıklanan diğer ülkeninse, ABD-Küba anlaşmasına arabuluculuk yapan Kanada olması dikkat çekiyor.

Amerikalı yetkililerin aylar süren araştırmalar sonucunda, diplomatların evlerine veya evlerinin dışına yerleştirilen sonik bir silahla saldırıya uğradığı sonucuna vardı. Küba yönetimiyse kapsamlı bir soruşturma başlatıldığını açıkladı. (Dış Haberler)

ABD'li diplomatlara 'akustik saldırı'!ABD'li diplomatlara 'akustik saldırı'!