'Kadını iten adam' ünlü bankacı çıktı

Londra'da yoluna çıkan bir kadını otobüsün altına iten koşucunun yakalandığı belirtiliyor. Ancak şüpheli sıfatıyla gözaltına alınan tanınmış yatırım bankacısı Eric Bellquist polisin suçlamasını reddetti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İngiltere'nin başkenti Londra'da koşu yaptığı sırada karşısına çıkan bir kadını otobüsün altına iterken görüntülenen kişiye ilişkin soruşturma sürüyor. İngiliz polisi, kimliğinin görüntülerden belirlendiğini savunarak tanınmış bir yatırım bankacısını gözaltına aldı. Kefaletle serbest bırakılan Eric Bellquist ise olay sırasında İngiltere'de değil ABD'de olduğunu savundu.

Londra'daki Putney Köprüsü'nde, 5 Mayıs 2017 günü CCTV kameralarına takılan görüntüler izleyenleri şaşkına çevirmişti. Koşu yapan bir adam, yoluna düz devam edebilmek için karşısına çıkan kadını arabaların altına itmişti. Kadın, o sırada ilerleyen otobüsün altında kalmaktan son anda kurtulmuştu. Otobüs şöförü frene son anda basmış, yaralanan kadına yolcular yardım etmişti.

Görüntülerin ortaya çıkması sonrası her yerde adamı arayan İngiliz polisi dün bir gözaltı yaptı. Gözaltına alınan kişinin, Wagamama ve Byron isimli lüks restoranların da sahibi olan Hutton Collins Partners isimli şirketin Amerikalı ortağı Eric Bellquist olduğu ortaya çıktı. Bellquist hakkında ciddi yaralama suçundan işlem yapıldı.

Ancak Bellquist, görüntülerdeki kişinin kendisi olduğunu reddetti. Kefaletle serbest bırakılan Bellquist'in avukatları da, müvekkillerinin olay sırasında ABD'de olduğuna dair 'çürütülemez kanıtlar' bulunduğunu savundu. (Dış Haberler)