Rusya'dan Türkiye'ye PYD ısrarı!

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ile Rus meslektaşı Lavrov'un geçen hafta yaptığı görüşmede PYD de gündeme geldi. Rusya, PYD'nin Cenevre sürecinde müzakere masasına gelmesini istedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD’nin PYD/YPG ile ilişkisini dengeleme arayışında olan Rusya'nın, Suriye için barış görüşmelerine PYD'nin katılmasını sağlamak amacıyla Türkiye'ye baskı yaptığı belirtildi. Buna göre, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, geçen hafta Filipinler'in başkenti Manila'da düzenlenen ASEAN zirvesinde bu taleplerini Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'na iletti.

Cumhuriyet'in diplomasi muhabiri Duygu Güvenç'in haberine göre Lavrov, PYD'nin Cenevre sürecine dahil edilmesi için ısrarcı oldu. Rus bakan, PYD'nin Suriye muhalefetinin çatı örgüt Suriyeli Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu’nda (SMDK) yer alması ve Cenevre sürecine bu çatı altına katılmasını istedi.

Ancak habere göre, Suriyeli muhalifler bu öneriye karşı çıkarken, Çavuşoğlu da görüşmede bunun Ankara için kabul edilemez olduğunu dile getirdi. (Kaynak: Cumhuriyet)

Etiketler Rusya YPG PYD