Korumaları çekildi, eşi açlık grevinde

Tunus Halk Cephesinin Sözcüsü Hamma Hammami'ye verilen bakanlık korumalar geri çekildi. Hammami’nin eşi açlık grevine girdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Tunus Halk Cephesinin Sözcüsü, Tunus Emekçileri Partisi Genel Sekreteri Hamma Hammami’ye verilen İçişleri Bakanlığı korumaları geri çekildi. Bu karar 'Hammami, IŞİD gibi örgütlerin hedefi haline getiriyor' tartışmalarını gündeme getirdi. Hammami’nin eşi, İnsan Hakları Savunucusu ve Avukat Radhia Nasraoui da karara tepki olarak açlık grevine başladı.

Bin Ali rejiminin devrilmesinin ardından Tunus Emekçileri Partisinin öncülüğünde ve onlarca siyasi parti ve kitle örgütünün katılımıyla kurulan Halk Cephesi ise geniş bir demokratik muhalefet oluşturmuş, meclisteki üçüncü güç haline gelmişti. Cephenin iki lideri Şükrü Belayid ve Muhammed İbrahimi ise birer yıl arayla, 2013 ve 2014 yıllarında uğradıkları suikast sonucu öldürülmüştü.

Evrensel'den Elif Görgü'nün haberine göre, benzer tehditler Cephenin Sözcüsü Hamma Hammami için de geçerli. Hammami, hem hükümetin hem de cihatçıların hedefinde bulunuyor. Bu nedenle yaklaşık iki yıldır gün boyu yanında bulunan resmi korumaların çekilmesi büyük tepki yarattı.

Hammami’nin geçtiğimiz haftalarda, Hafsa’da bir mitinge gitmek üzereyken gelmeyen korumaları için aradığında, artık korumaların sabahtan itibaren değil sadece belli dönemlerde geleceklerini söylediklerini aktaran Mondher Khalfaoui, “Hamma Hammami gün boyu koruma talep ettiğinde ise reddettiler. Ve sadece öğleden itibaren yolda eşlik edebileceklerini belirttiler. Hammami mitinge kendi yoldaşlarının korumasında gitti.