İngiliz YPG'linin ailesinden Ankara'ya çağrı

Didim'de otel odasında gözaltına alınıp 'terör örgütü üyesi olmak'la suçlanan İngiliz YPG'li Joe Robinson'ın annesi The Guardian'a konuştu. Anne Sharon Robinson, "Bir mahkeme tarihi olup olmadığını bilmiyoruz, ne durumda olduğunu, tam olarak ne ile suçlandığını bilmiyoruz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye'de 'terör' şüphelisi olarak tutuklanan YPG üyesi İngiliz vatandaşı Joe Robinson'ın ailesinden Ankara'ya çağrı var. Robinson'ın annesi, oğlunun tam olarak ne ile suçlandığını bilmediklerini, henüz mahkeme tarihi belirlenmediğini de belirterek, "Ben sadece bilgi istiyorum" dedi.

The Guardian gazetesine konuşan anne Sharon Robinson, 24 yaşındaki oğlunun masum olduğunu savunarak, "Ben sadece bilgi istiyorum. Bir mahkeme tarihi olup olmadığını bilmiyoruz, ne durumda olduğunu, tam olarak ne ile suçlandığını bilmiyoruz. Onunla herhangi bir şekilde görüşme olanağımız olup olmadığını sordum ama yanıt alamadım" dedi.

24 yaşındaki Joe Robinson, Aydın'ın Didim ilçesinde birlikte tatil yaptığı Bulgar kız arkadaşı Mira Rojkan ile otel odasında gözaltına alındı. 22 yaşındaki kadın altı gün süren sorgu sonrası serbest bırakılırken, Robinson 'terör örgütü üyesi olmak' suçlamasıyla tutuklandı. Robinson'ın annesi oğlunun durumu için, "Türkiye'deki durumun ne olduğu hakkında en ufak bir fikrim yoktu, Joe'nun da olduğunu sanmıyorum yoksa oraya tatile gitmezdi" ifadelerini kullandı.

Mira Rojkan ise Guardian gazetesine yaptığı açıklamada 20 silahlı polis tarafından gözaltına alındıklarını söyledi: "Korkunçtu. Bizim terörist olduğumuza ve Türkiye'de bir şeyler yapma hazırlığında olduğumuza ilişkin bir ihbar e-posta aldıklarını söylediler. Bu tamamen saçmalık. Joe'nun Facebook hesabında yer alan Kürt askeri üniformalı fotoğrafının da onun terörist olduğunun kanıtı olduğunu söylediler."

Eski bir İngiliz askeri de olan Robinson, 2012'de İngiliz ordusunda sıhhiyeci olarak Afganistan'a gönderilmişti. Daha sonra YPG'ye katılan Robinson, 2015'te döndüğü İngiltere'de hakkındaki 'terörizm suçlamaları' nedeniyle gözaltına alındı ve 10 ay tutuksuz yargılandı. Suçlamalar bu sürenin sonunda düşürüldü.

The Guardian, Robinson'ın YPG'deki komutanı olan 'İngiliz Botan' ile de görüştü. Komutam, "Benim bildiğim kadarıyla Suriye'de kaldığı süre boyunca kurşun sıkmadı. İngiliz ordusunda aldığı sıhhiye eğitimi bizim için daha yararlıydı" dedi. (Kaynak: BBC Türkçe)

Etiketler Suriye YPG Joe Robinson