Burkiniyle girdiği havuz için tazminat istediler

Fransa'da burkiniyle havuza giren bir kadının uğradığı ayrımcılık tepki çekti. Kadından 'hijyen sorunları yarattığı' ve 'havuzun boşaltılmasına sebep olduğu' gerekçesiyle 490 euro tazminat istendi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Plajlarda burkini yasağı nedeniyle tepki çeken Fransa'da, burkiniyle havuza giren bir kadından 'temizlik' ve 'havuzun boşaltılmasına sebep olduğu' için 490 euro (yaklaşık 2 bin 030 TL) ceza ödemesi istendi. Kadın, "Hayal kırıklığına uğradım, şoke oldum ve birisinin bu kadar ikiyüzlü olabilmesi nedeniyle yaralanmış hissediyorum" dedi.

Olay, Fransa'nın güneyindeki Marsilya kentinde meydana geldi. The Independent gazetesinin haberine göre, Fadila isimli kadın ailesiyle birlikte kiraladıkları özel rezidansın havuzuna gitti. Ancak iddiasına göre, burkiniyle suya girmesinin üzerine havuz çalışanlarından biri diğer müşterileri sudan çıkardı. Havuzun sahibi daha sonra kadının kocasını çağırarak, içeride bulundukları süre boyunca burkiniyle suya girilmemesini istedi.

TAZMİNAT İSTEDİLER!

Dahası, aileden havuzun boşaltılmasına sebep oldukları, temizlik yapıldığı ve suyun değiştiği iki gün boyunca havuzun kapalı kaldığı gerekçesiyle 490 euro tazminat ödemeleri istendi.

Fadile, Fransa'da faaliyet gösteren İslamofobi'ye Karşı Birleşik Cephe (CCIF) isimli kuruluşa yaptığı açıklamada, "Şaşkınlık geçirdim çünkü kimse beni durdurmadı veya bir şey söylemedi. Hayal kırıklığına uğradım, şoke oldum ve birisinin bu kadar ikiyüzlü olabilmesi nedeniyle yaralanmış hissediyorum" ifadelerini kullandı. CCIF ise açıklamasında, burkinilerin hijyen sorunu yaratmayacağını, zira mayo ve bikiniler gibi yüzmek için özel olarak tasarlandığını vurguladı.

The Independent, çiftin parayı ödemediğini ancak havuz işletmesinin haber vermeden kredi kartlarından çekim yaptığını yazdı. (Dış Haberler)