İran Kandil'e bayrak dikti

PJAK'la bir süredir çatışmasızlık içinde bulunan İran, Kandil'e 60 yıl sonra ilk kez bayrak dikti. Açıklama, Tahran yönetiminin 'Müslüman Kürt Peşmergeleri' diye nitelendirdiği yerel güçlere saygı amaçlı bir etkinlikte yapıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İran, 60 yıldan sonra ilk kez Kandil Dağı'na bayrak diktiklerini açıkladı. İran Devrim Muhafızları komutanlarından Serdar Şekuri, Tahran'ın 'Müslüman Kürt Peşmergeleri' diye nitelendirdiği yerel güçlere saygı amaçlı bir etkinlikte, Kandil Dağı’na 60 yıldan sonra ilk kez bayrak diktiklerini söyledi.

Erbil merkezli Rudaw gazetesinin haberine göre, Şekuri Piranşar kentinde düzenlenen etkinlikteki konuşmasında, 'İran’ın sınır güvenliğinin sağlanması için önemli hazırlıklar yaptığını ve başarılı sonuçlar elde ettiğini' aktardı. İranlı komutan, Kandil'e bayrak diktiklerine dikkat çekerek, "Planımızın uygulanmasında yerel güçlerin büyük katkısı oldu" dedi.

İran güçleri ile Kürdistan Özgür Yaşam Partisi (PJAK) arasında 2011 yılında şiddetli çatışmalar yaşanmış, birkaç ay süren çatışmalar bir anlaşmayla son bulmuştu. Anlaşma kapsamında, PJAK ve İran güçleri arasında çatışmalar sonlanarak, başta Devrim Muhafızları olmak üzere İran askeri güçleri sınırda askeri karargahlar inşa etti. Savaş sırasında PJAK'ın kontrolünde olan stratejik Casusane Dağı da anlaşmanın ardından İran güçlerinin kontrolüne girdi. (Kaynak: Rudaw)