Çifte vatandaşa 'Erdoğan'a hakaret' davası

Yaz tatili için Hollanda'dan Türkiye'ye gelen bir kişinin havalimanında gözaltına alındığı belirtildi. Hollanda basınına göre, çifte vatandaş olan ve adı açıklanmayan kişi Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a hakaretle suçlanıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hollanda'da yaşayan ve çifte vatandaş olan bir kişinin, geçen hafta yaz tatili için İstanbul'a gelişinde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a hakaret suçlamasıyla gözaltına alındığı belirtildi. Hollanda basınına göre, ismi henüz açıklanmayan kişiyle birlikte eşi ve çocukları da gözaltına alındı. Ailenin serbest bırakıldığı ancak hakaret suçlaması getirilen kişiye duruşması görülene kadar yurtdışına çıkış yasağı konduğu belirtildi.

Hollanda'da İngilizce yayın yapan NL Times gazetesi, Hollanda Dışişleri'nden bir kaynağa dayanarak, ismi açıklanmayan kişinin Erdoğan'a sosyal medyada 'hırsız' ve 'diktatör' demek, Türkiye'deki siyasi durumu eleştirmekle suçlanıyor. Haberi ilk duyuran Trouw gazetesi sorgu sırasında Fethullah Gülen ile olası bağlantılara ilişkin sorular da yöneltildi. Trouw, şu an Türkiye'de yaklaşık 10 çifte vatandaşın daha benzer suçlamalarla açılan davaların sonuçlanmasını bekledikleri için Hollanda'ya dönemediğini öne sürdü. Bu kişilerin Hollanda Elçiliği'nden yardım aldığı belirtiliyor.

Alman haber kuruluşu Deutsche Welle de Almanya'da yaşayan Kadim D.'nin geçen hafta memleketi Sivas'a gitmek için arabayla giriş yaptığı Edirne'de gözaltına alındığını duyurmuştu. Erdoğan'a hakaretle suçlanan Kadim D.'nin de davası görülmeden yurtdışına çıkışının yasaklandığı belirtilmişti. (Dış Haberler)