İsrail'den geri adım: Müslümanlar Mescid-i Aksa'ya dönüyor

İsrail, Mescid-i Aksa'nın çevresine getirdiği kısıtlamaları kaldırdı. Müslümanlar ibadet için geri dönecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsrail, Müslümanların kutsal mekânı Mescid'i Aksa'nın yakınında iki polisin öldürülmesi sonrası getirdiği kısıtlamaları tepkiler üzerine kaldırdı. Kudüs müftüsü, bu geri adımın ardından 'Mescid-i Aksa'ya ibadet için dönüyoruz' açıklaması yaptı.

İsrail Güvenlik Kabinesi'nin kararıyla, Mescid-i Aksa'nın kapılarına yerleştirilen dedektörlerin sökülmesinin ardından demir korkuluklar da kaldırıldı.

Kudüslü Âlimlerin bu gelişmenin üzerine yaptığı toplantıdan Mescid-i Aksa'ya dönme kararı çıktı. Kudüs Müftüsü, "Mescid-i Aksa'ya ibadet için yeniden dönüyoruz" açıklaması yaptı. Açıklamada, "İşgalgicin El Aksa'nın dışına koyduğu bütün engellerin kaldırıldığı rapor edildi" denildi.

'SUUDİ ARABİSTAN'IN GİRİŞİMİ'

Suudi Arabistan ise krizin çözülmesi için devereye girdiğini duyurdu. Suudi devlet ajansından yapılan açıklamada, Kral Salman'ın 'El Aksa'nın Müslümanlara kapatılmasını engellemek ve gerilimi düşürmek için ABD ve diğer dünya güçleriyle temaslarda bulunduğu' belirtildi.

NE OLMUŞTU?

İşgal altındaki Doğu Kudüs'te, 14 Temmuz Cuma günü Mescid-i Aksa çevresinde silahlı saldırı düzenlediği belirtilen üç Filistinli öldürülmüş; çatışmada yaralanan iki İsrail polisi de hastanede ölmüştü. İsrail bu gerilimin ardından Mescid-i Aksa'yı önce ibadete kapatmıştı. Harem-i Şerif'in iki kapısı 16 Temmuz Pazar günü açılsa da, kapılara metal arama dedektörleri yerleştirilmişti.  (Dış Haberler)