Çevreyi kirleterek sevgili aramaya geçit yok!

İçine romantik mesajlar koyup nehirlere bıraktığı şişelerle sevgili bulmayı uman bir İskoçyalı çevrecilerin dikkatinden kaçmadı. İskoçya Çevre Koruma Kurumu duruma el koydu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İskoçya'da içine romantik mesajlar yerleştirdiği 2 bin şişeyi nehir ve plajlara atarak sevgili arayan bir adam Çevre Koruma Kurumu'na şikâyet edildi. Şişeler toplatıldı.

Londra merkezli bir danışmanlık şirketinin sahibi olan 49 yaşındaki Craig Sullivan, eşini 18 ay önce meme kanserinden kaybetmesi sonrası böyle bir yola başvurduğunu kişisel blogundan duyurmuştu. Sullivan, The Police grubunun 'Message in a Bottle (Şişedeki Mesaj)' şarkısından esinlendiğini söylemişti. Çöpçatanlık sitelerini kullanmak istemediğini anlatan Sullivan, ülkedeki çeşitli nehir ve plajlara attığı şişelerin dünya çapındaki plajlara ulaşacağını hesapladığını açıklamıştı.

Ancak Sullivan'ın bir hafta boyunca Britanya çapında dolaşıp suya bıraktığı şişeler çevrecilerin dikkatinden kaçmadı. Tam 200 şişe bıraktığı Cree Nehri'ni kirlettiği gerekçesiyle yapılan şikâyet sonrası şişeler toplatıldı. (Dış Haberler)