Yerleşimciler Filistinlileri evinden attı

El Halil'de Filistinli bir aile yerleşimciler ve polis tarafından evinden atıldı. Polis bazı Filistinlileri gözaltına aldı

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Doğu Kudüs'te Müslümanlar tarafından kutsal mekan olarak kabul edilen Mescid'i Aksa'yı Filistinlilere kapatarak dünya çapında tepki çeken İsrail, operasyonlara devam ediyor.

Milliyet'in haberine göre İsrail polisi, işgal altında tutulan Batı Şeria'daki El Halil kentinde bazı Filistinlileri gözaltına aldı.

Gözaltıları durdurmaya çalışan aile üyeleriyle polis arasında arbede çıktı. El Halil'deki Ebu Receb ailesine ait eve Yahudi yerleşimciler tarafından el konulduğu söyleniyor. İddialara göre, akşam saatlerinde askerlerin himayesinde eve gelen yerleşimciler, ellerindeki belgeleri gösterip aileyi binadan çıkardı.

YERLEŞİMCİLER İSRAİL ASKERİ TARAFINDAN KORUNUYOR

El-Halil'deki Eski Şehir bölgesinde yaklaşık 600 kişilik bir Yahudi yerleşimci nüfusu yaşıyor.Eski Şehir'deki yerleşimciler 1500 İsrail askeri tarafından korunuyor.İsrail ile Filistin arasında 1997'de yapılan anlaşma ile şehir H1 ve H2 olmak üzere iki kısma ayrıldı. İçinde Harem-i İbrahim'in de bulunduğu Eski Şehir H2 olarak tasnif edilmiş ve İsrail askerlerinin kontrolüne bırakılmıştı.

14 Temmuz'da El Aksa önünde çıkan üç kisinin hayatını kaybettiği arbede sonrasında İsrail yönetimi cuma namazını yasaklamış, mabedin önüne metal dedektörler koymuştu. Gelen tepkiler üzerine dedektörleri kaldıran Tel Aviv yönetimi, 28 milyon dolar harcayarak bu kez kutsal mabedin etrafına güvenlik kameraları koyuyor. Hiçbir önlemi kabul etmeyeceklerini vurgulayan Filistin halkı ise, Mescid-i Aksa'nın dışında namaz kılıyor.