Podolski'nin oynadığı Türkiye reklamı durduruldu

Alman televizyonları, Türkiye'ye yatırım çağrısı yapılan reklamları durdurdu. Haziran ortalarından bu yana yayınlanan reklamlarda, eski Galatasaraylı futbolcu Lukas Podolski de oynuyordu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel'in 'Türkiye'ye yatırımları garanti altına alamayacaklarını' söylemesinin ardından, Alman televizyonlarında Türkiye'ye yatırım çağrısı yapılan reklamlar durduruldu. Alman haber kanalı n-tv, kısa süre öncesine kadar Galatasaray'da forma giyen futbolcu Lukas Podolski'nin de yer aldığı ve Türkiye'ye yatırım çağrısı yapan reklamın, seyircilerden gelen tepkiler üzerine durdurulduğunu açıkladı.

Kararın alınmasında son iki günde yaşanan politika değişikliğinin ve kanalın satış ekibinin kampanya filminin yayınlanmasının anlamının kalmadığını yönündeki görüşünün etkili olduğu belirtildi.

Almanya: Türkiye ile ilişkilere böyle devam edemeyizAlmanya: Türkiye ile ilişkilere böyle devam edemeyiz

N-24 DE DURDURDU

Diepresse.com sitesi ise haber kanalı n-24'ün de söz konusu reklam spotunun yayınlanmasını durdurduğunu yazdı. Futbolcu Lukas Podolski ve bazı şirket yöneticilerinin Türkiye'ye yatırım yapılması yönünde çağrıda bulundukları reklam filmi, Alman kanallarında haziran ayı  itibaren yayınlanıyordu.

NE OLMUŞTU?

Çifte vatandaşlığı bulunan gazeteci Deniz Yücel'in ardından insan hakları savunucusu Peter Steudtner'in de tutuklanması üzerine, Almanya dün Türkiye'ye karşı bir dizi önlem açıklamıştı. Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel dün düzenlediği basın toplantısında 'Türkiye'ye uyguladıkları politikaya yeni bir yön verme' kararını ilan etmişti.

Gabriel, 'Türkiye'ye yatırımları artık garanti edemeyeceklerini' söylemiş; tam üyelik müzakereleri konusunda AB'yle görüşeceklerini belirtmiş; Türkiye'ye yönelik seyahat uyarısı da Almanlara 'aşırı dikkatli olma' tavsiyesinde bulunacak şekilde güncellenmişti. (Dış Haberler)