John McCain'e kanser teşhisi kondu

Tanınmış Amerikalı senatör John McCain'e agresif bir beyin kanseri teşhisi kondu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'de Cumhuriyetçi Parti'nin önde gelen isimlerinden ve eski başkan adaylarından Senatör John McCain'e agresif bir beyin kanseri teşhisi kondu. 80 yaşındaki McCain geçen hafta sol gözündeki bir kan pıhtısı nedeniyle hastaneye yatmıştı.

Hastaneden yapılan açıklamaya göre tetkiklerde, pıhtının gliyoblastom (kötü huylu sinir sitemi tümörü) kaynaklı olduğu tespit edildi. Ameliyat olan McCain'in kemoterapi ve radyasyon tedavisine başladığı da açıklandı.

'ONUN CANINA OKU'

Tespit edilen tümörün çok saldırgan olduğu belirtilirken, Başkan Donald Trump ile selefi Barack Obama'dan da geçmiş olsun mesajları geldi. Trump "Senatör John McCain her zaman bir savaşçıydı" derken, 2008 başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçi senatörü yenilgiye uğratan Obama da "O bir Amerikan kahramanı ve tanıdığım en cesur savaşçılardan biri. Kanser, neyle karşı karşıya olduğunu bilmiyor. Onun canına oku John" ifadelerini kullandı.

MCCAIN KİMDİR?

30 yıldır aktif siyaset yapan McCain, eski bir donanma pilotu. McCain, kasım ayında senatoya altıncı defa tanınmıştı. Cumhuriyetçi senatör son dönemde, 2008 seçimlerini kaybettiği Obama'nın Suriye politikasına yönelik eleştirileriyle tanınıyordu. McCain, Cumhuriyetçi Parti'de Trump'ın en sert muhaliflerinden de biriydi. (Dış Haberler)