İdlib'de cihatçılar arası çatışma yayılıyor

Suriye'nin İdlib vilayetinde cihat yanlısı silahlı gruplar arasındaki çatışmalar iki gündür sürüyor. Çatışmalarda en az iki sivil hayatını kaybetti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Suriye'nin Türkiye sınırındaki İdlib vilayetini kontrol eden cihat yanlısı silahlı gruplar arasında bugüne dek görülen en şiddetli çatışmalar yaşanıyor.  Çatışmaların Cebel Zaviye, Dana, Serakib, Sermede, Hazzarin ve Atarib bölgelerine yayıldığı belirtiliyor. Sputnik Türkiye sitesinin haberine göreyse, yaşananları protesto eden siviller tarandı.

Çatışmalar salı gecesi, El Kaide'nin eski Suriye kolu El Nusra Cephesi militanlarının da çatısı altında bulunduğu Tahrir el Şam ile Özgür Suriye Ordusu'yla birlikte hareket eden Ahrar ül Şam arasında patlak verdi. Reuters'ın haberine göre Ahrar ül Şam örgütü, ilk saldıranın Tahrir El Şam olduğunu savundu.

'EN AZ İKİ SİVİL HAYATINI KAYBETTİ'

Örgütler arası çatışmanın durması için yapılan görüşmeler iki gündür sonuçsuz kalırken, çok sayıda militan öldü. Sputnik Türkiye'nin ilgili özel haberindeyse, çatışmaları protesto eden sivil halkın tarandığı bilgisi verildi. Reuters da en az iki sivilin hayatını kaybettiğini duyurdu.

İki örgüt bu yılın başından bu yana İdlib'in kontrolünü ele geçirmek için ara ara çatışıyor. (Dış Haberler)