Almanya: Türkiye ile ilişkilere böyle devam edemeyiz

Alman insan hakları savunucusu Peter Steudtner'in Büyükada'da gözaltına alınıp 'silahlı terör örgütüne yardım etme' suçlamasıyla tutuklanması sonrası Almanya'yla gerilim tırmanıyor. Almanya, Türkiye'ye yönelik bir dizi önlem açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Almanya, Alman insan hakları savunucusu Peter Steudtner'in Büyükada'da gözaltına alınıp tutuklanması üzerine Türkiye'ye karşı yeni önlemler aldıklarını açıkladı. "Türkiye'ye yönelik politikalarımızın yeni bir yöne gitmesi gerekiyor" diyen Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, "Şu ana kadar yaptığımız gibi devam edemeyiz. Ankara'da siyaseten sorumlu isimlerin bu politikaların sonuçsuz kalmayacağını anlaması için şu ana kadar olduğundan daha açık davranmalıyız" ifadelerini kullandı.

SEYAHAT UYARISI: HERKES İÇİN RİSKLİ

Gabriel, Türkiye'ye seyahat uyarısında güncelleme yapıldığını da açıkladı. Buna göre, Alman Dışişleri Bakanlığı'nın yenilediği seyahat tavsiyesinde, Alman vatandaşlarına Türkiye'ye seyahat uyarısı yapılıyor. Gabriel, "Almanya'dan Türkiye'ye giden herkes için riskler var" dedi. Alman bakan,"Özel veya işle ilgili sebeplerden ötürü Türkiye'yi ziyaret edenleri daha dikkatli davranmaya çağırıyoruz" diye konuştu.

Merkel'den Türkiye açıklaması: Önlemler kaçınılmazMerkel'den Türkiye açıklaması: Önlemler kaçınılmaz

'YATIRIMLARI GARANTİ EDEMEYİZ'

Almanya Dışişleri Bakanı, Berlin'in artık Türkiye'deki Alman yatırımlarını garanti edemeyeceğini söylerken, Gümrük Birliği'nin genişletilmesini şu an için tahayyül edemediğini belirtti.

'TANGO İÇİN İKİ KİŞİ GEREKİR'

Gabriel, "Türkiye'ye çok sabır gösterdik, tango yapmak için iki kişi gerekir" dedi. Gabriel, Türkiye'nin gözaltına alınan Alman vatandaşları konusunda Almanya'yı her zaman vaktinde uyarmadığını, konsolosluk yetkilileriyle görülme izninin de her zaman garanti edilmediğini söyledi. Gabriel, söz konusu açıklamaların Almanya Başbakanı Angela Merkel ile görüş birliği içinde alındığını da vurguladı. (Dış Haberler)

Kalın: Almanya bunları seçim için yapıyorKalın: Almanya bunları seçim için yapıyor