Küçük Rusya açıklaması: Moskova, Washington ve Kiev'e sürpriz yapmak istedik

Ukrayna'dan tek taraflı olarak bağımsızlığını ilan eden Donetsk Halk Cumhuriyeti genel olarak 'beklenmeyen' bir hamle olarak değerlendirildi. "Malorossiya" (Küçük Rusya) adlı yeni bir ülke ile ilgili olarak konuşan devlet başkanı Aleksandr Zaharçenko'nun danışmanlarından Zakhar Prilepin, "Donetsk, Moskova, Washington ve Kiev'e sürpriz yapmak istedi" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Donetsk Halk Cumhuriyeti'nin 'Ukrayna'nın ardıl devleti' olarak 'Küçük Rusya' adıyla devlet kuracağını açıklamasının yankıları sürüyor. Yazar ve Donetsk Halk Cumhuriyeti Başkanı danışmanlarından Aleksandr Zaharçenko'nun danışmanı Zakhar Prilepin konuyla ilgili ilginç açıklamalar yaptı. Pravda gazetesine konuşan Prilepin ve bir askeri birlikte siyasi eğitmen olarak da görev yapan Prilepin, Küçük Rusya fikrinin nereden çıktığını şöyle anlattı, "Gerçekten Moskova, Washington ve en önemlisi de Kiev için bir sürpriz yapmak istedik. İnsanlar bu olayın tarihi bir an olduğunun farkına varmalı. Fakat sanırım Kiev'deki bazı yetkililer 'Ruslar geliyor!' diye bağırarak pencerelerden atlamak istedi..."

RUSYA TEMKİNLİ

Rusya cephesinde ise devlet başkanı Putin'in resmi sözcüsü Dmitry Peskov, "Kremlin'in henüz Küçük Rusya'yla ilgili yorum yapmaya hazır olmadığını" açıkladı.

Peskov'un açıklamasında, "Rusya yönetiminin konuyu derinden analiz etmesi gerektiği ve Kremlin'in Donbass'taki krizin çözümlenmesinde önceliği Minsk Anlaşmaları'nın gözlemine verdiği" vurgulandı. (Dış Haberler)

Ukrayna'da yeni devlet ilan edildi: 'Küçük Rusya'Ukrayna'da yeni devlet ilan edildi: 'Küçük Rusya'