Çalınan bisikletini test sürüşünde 'geri aldı'

Çalınan bisikletinin internetten satışa çıkarıldığını gördü, polise ihbar etti. Ancak polis yardım etmeyince hırsızla bizzat bağlantı kurup test sürüşüne çıktı ve bisikleti geri aldı...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İngiltere'nin Bristol kentinde 30 yaşındaki Jenni Morton-Humphreys, çalınan bisikletini hırsıza 'oyun oynayarak' 24 saat içinde geri aldı. Profesyonel bir bisikletçi olan Humphreys'in Alman malı yarış bisikleti geçen haftasonu kent merkezinde çalındı. Humphreys, tanıdığı herkese haber vererek mavi bisikleti aramaya koyuldu.

Sadece birkaç saat sonra bisiklet Facebook'ta ortaya çıktı: Hırsız, yarış bisikletini 95 sterline (yaklaşık 450 TL) epey de yüklü bir meblaya satışa çıkarmıştı. Kadın bisikletçi polisle bağlantı kurdu. Polis hızla harekete geçmezken, bisikletin bir başkasına satılmasından endişe eden kadın hırsızla temas kurdu ve buluştuklarında da, bisikleti denemek için test sürüşüne çıkıp çıkamayacağını sordu. Hırsızdan onay gelince, kendi bisikletine atlayıp pedala tam gaz basarak 'kaçtı'.

Humphreys, "Sanki bisikletle ilgileniyormuş gibi rol yaptım. Saçma sorular sordum. Selenin çok yüksek olduğunu söyleyip test edip edemeyeceğimi sordum. Üzerimde sadece bir paket sigara ve birkaç anahtar vardı. Onları adama verdim, 'Eşyalarımı tutar mısınız?' dedim. İlk başta biraz sendeler gibi yaptım, birkaç metre sonra da pedalları olabildiğince hızlı çevirdim" dedi. (Dış Haberler)