'Srebrenitsa'da AB değerleri çiğnendi'

AB Srebrenitsa katliamıyla ilgili yayınladığı bildiride Bosna'nın birliğe katılım sürecine vurgu yaptı. AB katliamda 'Avrupa değerlerinin çiğnendiğini' vurguladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ve AB Genişleme Müzakerelerinden Sorumlu Komiseri Johannes Hahn yayınladıkları ortak mesajda "Srebrenitsa Soykırımı'nın 22. yılında kalbimiz ve düşüncelerimiz soykırım kurbanları ile onların aile ve arkadaşlarıyla birlikte. Bugün kurbanları saygıyla anıyoruz" dedi. Sputnik'in haberine göre Mogherini ve Hahn, Balkanlar'da barış ortamına ulaşılabilmesi için AB katılım müzakerelerinin iyi bir yol olabileceğine işaret edildi.

BOSNA'NIN ENTEGRASYONU HUZUR GETİRECEK

Ortak metinde "bundan 22 yıl önce dramatik bir şekilde ihlal edilmiş olan insanlık onuru, demokrasi, eşitlik gibi değerlerin Bosna Hersek'le ve yurttaşlarıyla ülkenin AB'ye entegre olması yaptığımız çalışmaların özünü oluşturuyor" denildi. Anma metninde bu entegrasyon sürecinin bölgede barış, adalet ve işbirliği ortamı oluşturacağı da ifade ediliyor. 1995 yılında Srebrenitsa kasabasında gerçekleştirilmiş olan katliamda 8 binden fazla Müslüman Boşnak öldürülmüştü.

Srebrenitsa Katliamı'nda ne olmuştu?Srebrenitsa Katliamı'nda ne olmuştu?

12 Temmuz'da İtalya'nın Trieste kentinde yapılacak Batı Balkan Zirvesi'nde bir araya gelecek bölge liderleri ve AB temsilcileri ne tür ortak girişimlerin kurulabileceğini tartışacak.