Rusya ABD'li diplomatları sınırdışı ediyor

Aralık'ta Rusya'nın diplomatlarını sınır dışı etmiş olan ABD'ye misilleme geliyor. Rusya 30 ABD diplomatını sınırdışı etmeye hazır.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya Dışişleri Bakanlığı kaynakları, İzvestia gazetesine verdikleri demeçte Moskova'nın 30 kadar ABD'li diplomatı sınır dışı etmeye hazır olduğunu söyledi.

20 Ocak'ta başkanlık koltuğunu Donald Trump'a devreden Barack Obama Aralık ayında görev süresinin bitimine günler kala 35 Rus diplomatı ajanlık suçlamasıyla sınır dışı etmişti ve iki tane istihbarat üssünü kapatmıştı.

Bu dönemde Rus lider Vladimir Putin, Obama'nın adımına karşılık vermeyeceklerini, yeni yönetimin tavrını bekleyeceklerini duyurmuştu.

Washington'da uzun bir zamandır Rusya'nın 8 Kasım 2016 seçimlerine müdahale edip etmediğini soruşturuluyor. ABD istihbarat birimleri, Moskova tarafından gelen bir hamlenin kesin olduğunu daha önce birkaç defa gündeme getirdi. Amerikan medyasında uzun süredir yer alan haberlere göre, Rusya Demokrat Parti bilgisayarlarını hackleyerek  Hillary Clinton'a karşı Trump'ı destekledi.

Rusya ise söz konusu iddiaları reddediyor. Konu, Rusya lideri Vladimir Putin ve Donald Trump'ın ilk yüz yüze randevusunda da gündem maddesi oldu. (Kaynak: BBC)