ABD: Erdoğan'la görüştükçe işler düzeliyor

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'la dün yaptığı görüşmeyi değerlendirdi. Göreve geldikten sonra Erdoğan'la üç defa görüştüğünü söyleyen Tillerson, "Ve her bir görüşmede, aramızdaki ton bağlamında işlerin biraz daha düzeldiğini düşünüyorum" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, Türkiye'yle ilişkileri düzeltmeye başladıklarını söyledi. Tillerson, karşılıklı güvenin yeniden tesis edilmeye başladığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'la dün Ankara'da görüştükten sonra bugün 22'inci Dünya Petrol Kongresi için İstanbul'a gelen Tillerson, Amerikan Başkonsolosluğu çalışanlarına bir konuşma yaptı. Reuters'ın haberine göre Tillerson, "Kaybettiğimiz karşılıklı güveni yeniden inşa etmeye başladığımızı düşünüyorum. Onlar bizim, biz onların güvenini kaybetmiştik" dedi.

Konuşmasında görüş ayrılıklarına değinmeyen Tillerson, ABD Dışişleri Bakanı olduktan sonra Erdoğan'la üç defa görüştüğüne dikkat çekerek, "Ve her bir görüşmede, aramızdaki ton bağlamında işlerin biraz daha düzeldiğini düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

ABD Dışişleri Bakanı, Türkiye'yle ilişkilerinin 'güvenlikten ekonomik fırsata uzanan' bir dizi alanda 'sıradışı biçimde' önemli olduğu yorumunu yaptı; "Bu nedenle ilişkileri onarmalıyız ve bu açıdan ilk adımları atıyoruz" diye konuştu. Tillerson YPG'nin de katıldığı Rakka operasyonunu kast ederek "Suriye'de bazı ilerlemeler kaydediyoruz" dedi, sözlerine "Türkiye'yle de Suriye'nin kuzeyinin bazı yerlerinde benzer adımlar atabilmeyi umuyoruz" diye devam etti. (Dış Haberler)