Barzani referandum için Brüksel'e gidiyor

Erbil yönetiminin 25 Eylül'de planlanan bağımsızlık referandumu için kurduğu komite bugün biraraya geldi. Toplantıda, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani'nin referandumu anlatmak için Brüksel'e gitmesi kararı alındı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani, 25 Eylül'de düzenlemeyi planladıkları bağımsızlık referandumunu anlatmak için Brüksel'e gidecek. Karar, referandum için oluşturulan komitenin bugün Erbil'de Barzani'nin başkanlığında düzenlediği toplantıda alındı.

Erbil merkezli Rudaw gazetesine konuşan üst düzey bir Iraklı Kürt yetkili, Barzani'nin bağımsızlık referandumunu ele almak üzere üst düzey bir heyetle Brüksel'i ziyaret edeceğini söyledi. Ziyareti, Barzani'nin Kürdistan Demokratik Partisi'nin (KDP) üst düzey yetkililerinden Hoşyar Zebari de doğruladı. Ancak haberde ziyaret için bir tarih verilmedi.

Referandum komitesinin komitesinin toplantısında, oylama sonrası Irak'ın merkezi yönetiminin yanı sıra diğer ülkelerle de müzakere etmekle yetkilendirilecek iki komite kurulması kararı da alındı. (Dış Haberler)