Venezuela'da helikopterli saldırgandan yeni video

Venezuela'da Yüksek Mahkeme binasına bombalı saldırı düzenleyen Oscar Perez yeni video yayınladı. Perez, sosyalist hükümetin muhaliflerine sokağa çıkma çağrısı yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sosyalist hükümete karşı protestoların üç aydır sürdüğü Venezuela'da, başkent Caracas'taki Yüksek Mahkeme binasını bombalayan eski polis Oscar Perez yeni bir video yayınladı. Kaçırdığı polis helikopteriyle 27 Haziran'da kamu binalarına saldıran Perez, videoda başkentte olduğunu ve savaşmaya 'hazır ve istekli' olduğunu söyledi.

Perez, Venezuela bayrağının asılı olduğu bir duvarın önünde oturarak yaptığı konuşmada, "Sokağa çıkacağız ve biz de orada sizlerle olacağız" dedi. Yanında silahının da bulunduğu görülen Perez, anayasanın 333 ve 350. maddelerini hayata geçireceklerini, bunun için savaşmaya "hazır ve istekli" olduklarını söyledi.

Yüksek Mahkemeyi protesto eden helikoptere saldırı!Yüksek Mahkemeyi protesto eden helikoptere saldırı!

Perez, saldırı ile eş zamanlı olarak sosyal medyada yayılan ilk videosunda kendilerinin polis, asker ve halktan oluşan bir koalisyon olduklarını iddia ederek hükümete karşı çıkma çağrısı yapmıştı.

Devlet Başkanı Nicolas Maduro olayı "terör saldırısı" olarak nitelemiş ve saldırıdan ABD destekli sağ muhalefeti sorumlu tutmuştu. (Dış Haberler)

Venezuela'da mahkemeyi bombalayan helikopter bulunduVenezuela'da mahkemeyi bombalayan helikopter bulundu