Katar Körfez'e meydan okudu

Katar krizinde dünyanın gözü, Arap bakanların Kahire toplantısından çıkacak kararda... Katar Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman Al Sani ise aynı dakikalarda Türkiye ve İran hakkındaki talepleri kabul etmeyeceklerini ilan etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Katar yönetimi, Arap ülkelerinin abluka konusunu değerlendirmek için buluşmasıyla eşzamanlı olarak yaptığı açıklamada talepleri reddettiğini ilan etti. Katar Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman Al Sani, ablukayı 'açık bir saldırganlık ve hakaret' olarak tanımlayıp diyalog çağrısı yaptı.

Al Sani, Körfez ülkelerinin Türkiye üssünün kapatılması yönündeki talebi hakkında "Türkiye ile yaptığımız askeri işbirliği diğer Körfez ülkeleri için neden sorun olsun ki... Bunun olması için bir sebep göremiyorum" dedi. Katarlı bakan, kendilerine iletilen 13 maddelik listede yer alan 'İran'la ilişkilerin kesilmesini' talebi konusunda da "İran'la sağlıklı ve yapıcı bir ilişkiye sahip olmak zorundayız" ifadesini kullandı. Al Sani, "Biz kendi içişlerimize karışılmasına izin vermeyeceğiz" dedi.

Al Sani'nin Londra merkezli düşünce kuruluşu Chantham House'da yaptığı açıklamaların, Suudi Arabistan, Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri ve Bahreyn'in dışişleri bakanlarının krizi ele almak için buluştuğu sıralarda gelmesi de dikkat çekti. Dört Arap ülkesinin Katar'ın kendilerine yönelik yanıtına ilişkin kararlarını önümüzdeki saatlerde açıklaması bekleniyor. (Dış Haberler)