İnekler bizden değerli!

Hindistan'da kadına yönelik şiddete karşı başlatılan kampanyada, kadınlar inek maskesiyle poz veriyor. Sebebi, kutsal sayılan inekler korunurken kadına şiddetin önlenmemesi...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kadına karşı şiddetin engellenemediği Hindistan'da, kadın hakları için yeni bir kampanya başlatıldı. Kampanya için kadınlar yüzlerinde inek maskesiyle poz veriyor; Hinduların kutsal saydığı ineklerin korunması için çaba harcanırken kendilerine yönelik şiddetin gözardı edilmesine tepki gösteriyor.

inek4

Kampanya için çalışan fotoğrafçı Sujatro Ghosh, "İnsanlar bu ülkede inekleri korumak için linç edilmeyi göze alıyor. Fakat kadınların güvenliği gözardı ediliyor ve kadına karşı şiddet yükseliyor. Eğer inekleri koruyabiliyorsak, kadınları neden korumayalım?" dedi.

inek1

Kampanya için poz veren kadınlar, günlük işlerini yüzlerinde inek maskesiyle yaparken görülüyor.

inek3

İlk olarak Yeni Delhi ve Kalküta'daki arkadaşlarının fotoğrafını çektiğini anlatan Gosh, kareleri sosyal medyada paylaştıktan ülke çapında poz vermek isteyen çok sayıda kadından mesaj aldığını aktardı.

inek5

Hindistan'da kadına yönelik şiddet, 2012'de bir öğrencinin bir otobüste toplu tecavüze uğrayıp hayatını kaybetmesi sonrası gündeme gecikmişti. Ülkede 2015 yılında kadına karşı yetkililere yapılan şikâyet sayısı 327 bin 390 olarak veriliyor. Bu, 2010'dan bu yana yarıdan fazla artış anlamına geliyor. Kadın hakları savunucularına göreyse, gerçek sayı bunun kat kat üzerinde. (Dış Haberler)