FARC lideri felç geçirdi

Kolombiya'da silah bırakma sürecinde olan gerilla örgütü FARC'ın lideri Rodrigo Londono felç geçirdi. Kalp hastası olan Timoşenko'nun durumu iyi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -Kolombiya'da hükümetle tarihi bir barış anlaşması yapan Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri (FARC) örgütünün lideri Rodrigo Londono felç geçirdi. 'Timoşenko' lakabıyla tanınan Londono'nun durumunun iyi olduğu açıklandı. 59 yaşındaki Londono'nun, pazar günü beyne kan akışını durduran bir kan pıhtısı kaynaklı 'iskemik felç' geçirdiği belirtiliyor.

Doktorlar, FARC liderinin 48 saat içinde taburcu edileceğini ve kendileriyle konuşup şakalaştığını da açıkladı. Kalp hastası olan Londono, hükümetle barış müzakerlerinin yapıldığı sırada Küba'da da iki yıl önce kalp krizi geçirmiş ve ameliyat olmuştu.

farc1

Toprak reformu için 1964'ten bu yana silahlı mücadele veren FARC ile Kolombiya hükümeti Kasım 2016'da tarihi bir barış anlaşması imzalamış; özetle, FARC'ın silah bırakması karşılığı toprak reformu ve militanların topluma entegre edilmesi dahil, bir dizi talebi kabul edilmişti. Silahsızlanma süreci sürerken, Londono felç öncesinde geçen hafta Devlet Başkanı Juan Manuel Santos'la birlikte 7 bin FARC militanının silah bırakması için düzenlenen sembolik törene katılmıştı. (Dış Haberler)