Saakaşvili Ukrayna'da yumurta yağmuruna tutuldu

Mihail Saakaşvili, Ukrayna'da konuşma yaparken yumurta yağmuruna tutuldu. Saakaşvili, eylemin Krivoy Rog belediye başkanı tarafından örgütlendiğini iddia ediyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gürcistan eski Cumhurbaşkanı ve Ukrayna'nın Odessa ilinin eski valisi Mihail Saakaşvili, halka konuşma yapmak için gittiği Ukrayna'nın Krivoy Rog şehrinde, yumurta yağmuruna tutuldu.

Saakaşvili konuşma yaparken bir grup protestocu  eski cumhurbaşkanına içine yeşil boya enjekte edilmiş yumurtalar fırlattı.

Konuyla ilgili olarak Facebook hesabından açıklama yapan Saakaşvili, bu eylemin Krivoy Rog Belediye Başkanı Yuriy Vilkul tarafından örgütlendiğinden emin olduğunu söyledi. Saakaşvili, bu eyleme rağmen kendisinin bölgedeki yerel eylemcilerle görüştüğünü ve “soyguna ve haydutluğa karşı” eylem planı yaptıklarını ifade etti.

Gürcistan eski Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili, 2014 yılı sonlarında Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko'nun danışmanı olmuş, 2015 yılı Mayıs ayında ise, cumhurbaşkanı tarafından Ukrayna vatandaşlığı verilerek, Ukrayna'nın Odessa ilinin valisi olarak tayin edilmişti. Ancak, cumhurbaşkanı ve başbakana karşı sert muhalif çizgisini sürdüren Saakaşvili, geçen sonbaharda Odessa Valiliği görevinden alındı. Saakaşvili, o tarihten bu yana Ukrayna yönetimine yönelik muhalif eylemler düzenliyor. (DHA)