Müslüman kıza nefret cinayeti şüphesi

ABD'de 17 yaşındaki bir kız çocuğu cami çıkışında öldürüldü. 22 yaşındaki bir genç tutuklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  ABD'nin Virginia eyaletinde camiden dönen 17 yaşındaki bir kız çocuğu saldırıya uğradıktan sonra öldürüldü. Nebra Hasssanen'in cesedi bir gölette bulundu. Öfkeli anne Sevsen Gezzer, kızının örtünme biçimi yüzünden ve Müslüman olduğu için saldırıya uğradığını iddia ederek şu soruyu sordu: Küçük bir kızı niye öldürürsünüz? Benim kızım bunu hak edecek ne yaptı?

Olay Kuzey Virginia'nın güvenli sayılan Sterling bölgesinde, All Dulles Area Muslim Society (ADAMS) camisinin yakınlarında meydana geldi. Müslümanların sahur ve teravih namazı sonrası toplandığı alanlardan biri olan camiden çıkan bir grup genç, aracıyla geçen bir kişiyle tartışmaya başladı. Sürücünün arabasından inip beyzbol sopasıyla çevredekilere saldırmaya başladığı belirtiliyor.

ZANLI 22 YAŞINDA

Nebra'nın kayıp olduğu ise polise yerel saatle sabah saat 4'te bildirildi. Cesedi, ertesi gün bir gölette, bir beyzbol sopasıyla birlikte bulundu. Polis araba kullanışından şüphelendiği 22 yaşındaki zanlı Darwin Martinez Torres'i tesadüfen durdurduktan sonra cinayet suçlamasıyla tutukladı.

Amerikan İslam İlişkileri Konseyi tarafından yayınlanan bir rapora göre, 2015'ten bu yana Müslüman cemaate yönelik nefret suçları vakalarında büyük artış yaşanıyor. 2016'da nefret suçları yüzde 44 artış göstererek  180'den 260'a çıktı. İnsan hakları grupları ABD başkanı Donald Trump'aqhoşgörüsüzlüğe dayanan şiddet eylemlerine karşı daha güçlü konuşması için çağrı yaptı. (Dış Haberler)