Londra'daki saldırganın kimliği açıklandı

Londra'da bir camiye saldırı düzenlenmişti. Saldırganın kimliği açıklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Londra'da Finsbury Park camisine düzenlenen saldırganın kimliği açıklandı. Resmi açıklamaya göre, saldırganın 47 yaşında, Cardiff'te yaşayan Darren Osborne olduğu bildirildi.

Gözaltındaki şahsın, evli ve dört çocuk babası olduğu ifade edildi. Osborne'un, Galler'in batısındaki Somerset bölgesinde büyüdüğü ve daha sonra Cardiff'e taşındığı, "cinayete teşebbüs" ve "terör suçlarından" gözaltına alındığı ve polisin Cardiff'te bir adreste arama yaptığı bildiriliyor.

Osborne'un ailesi yayımladığı açıklamada "Tamamen şoktayız. İnanılmaz. Hâlâ kafamız almıyor" denildi ve "Kalbimiz yaralananlarla" ifadeleri kullanıldı.

Bu arada, İngiltere Başbakanı Theresa May, günün ilk saatlerinde Londra'daki Finsbury Park Camii yakınında düzenlenen saldırının, son dönemde İngiltere'de düzenlenen tüm diğer saldırılar kadar "mide bulandırıcı" olduğunu söyledi.

Olayın bir "terör saldırısı" olduğunu belirten May, Müslümanların hedef alındığını, amaçlananın halkı birbirinden uzaklaştırmak olduğunu söyledi.

May, "Son yıllarda İslamofobi de dahil olmak üzere aşırılığa çok fazla tolerans gösterildi. Bu saldırı; terörün, aşırıcılığın ve nefretin çok farklı şekiller alabileceğini bize gösterdi. Her kim sorumlu olursa olsun, bu sorunla başa çıkma kararlığımız aynı olmalı" dedi.

Bir kamyonetin teravih namazı sonrası kaldırımdaki kalabalığın üzerine sürüldüğü saldırıda bir kişi hayatını kaybetti, 10 kişi de yaralandı. Yaralılardan ikisinin durumları ağır. (BBC Türkçe)