Katar: Türkiye'yle B planımız var

Katar yönetimi, kendilerine abluka uygulayan ülkelerle müzakere için ön koşul öne sürdü. Dışişleri Bakanı El Sani, müzakere masasına oturmadan önce ablukanın kaldırılması gerektiğini savunarak, Türkiye'nin de yer alacağı bir B planları olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 'Terörü desteklediği' gerekçesiyle bir dizi Arap ülkesinin abluka altına aldığı Katar'dan rest geldi. Katar Dışişleri Bakanı, abluka kalkmadan hiçbir şartı müzakere etmeyeceklerini söyledi; Türkiye'nin de yer aldığı bir 'B planı'na sahip olduklarını belirtti.

Katar devletinin fonladığı El Cezire kanalına konuşan Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdülrahman el Sani, "Katar abluka altında. Müzakerelere başlamadan önce ablukayı kaldırmaları gerekiyor" dedi. Katarlı bakan, ablukanın kaldırılmasının kendileri için ön koşul olduğunu vurguladı.

El Sani, ablukanın devam etmesi halinde bir planları olduğunu da açıkladı: "Büyük ölçüde Türkiye, Kuveyt ve Umman'a dayanan bir B planımız var." Katarlı bakan, ablukanın başını çeken Suudi Arabistan'ın bölgesel rakibi İran'dan yardım aldıklarını da belirterek, "İran uçaklarımızın geçişine yardımcı oldu ve Katar'a tedarik gönderen bütün ülkelerle işbirliği içindeyiz" ifadelerini kullandı.

El Sani, kendilerinin terörü desteklediğini savunan ülkelerin taleplerini de 'yüzeysel' diye niteledi. Katarlı bakan, abluka uygulayan ülkeleri içişlerine karışmakla da suçladı. (Dış Haberler)