Katar: Abluka reklam kampanyasından ibaret!

Katar, 'terörü finanse ettiği' gerekçesiyle dayatılan ablukayı 'reklam kampanyası' diye niteledi. Açıklamada, abluka dayatan ülkeler 'Katar'ı itibarsızlaştırmak için terörü reklam kampanyasına alet etmekle' suçlandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Suudi Arabistan'ın başını çektiği Katar ablukasında üçüncü haftaya girilirken, Doha'dan sert bir açıklama geldi. Katar yönetimi, ablukayı uygulayan ülkeleri 'Katar'ın imaj ve itibarına saldırmak için reklam kampanyası yapmakla' suçladı.

Katar hükümetinin İletişim Ofisi Direktörü Şeyh Saif Bin Ahmed El Sani'nin yazılı açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "Abluka iki haftadır devam ediyor ve bunu başlatan ülkeler krizi çözmek için henüz herhangi bir formül önermedi. Komşularımızın vakitlerini ve kaynaklarını temelsiz bir propaganda kampanyasına yatırmayı seçmesi talihsizlik... Abluka ülkeleri, terörizmi reklam kampanyası olarak kullanıyor."

Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn Mısır ve Katar arasında 5 Haziran'da ortaya çıkan gerilim bugüne kadar bölgede yaşanan en büyük diplomatik kriz olarak nitelendiriliyor. (Dış Haberler)