İngiliz saldırgan 'öpücük' yolladı!

Finsbury Park şüphelihisi gözaltına alındığı sırada kameralara 'öpücük' yolladı. Zanlının "Müslümanları öldüreceğimi" diye bağırdığı söyleniyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Londra’da Finsbury Park Camisi'ne saldıran zanlının görüntüleri ortaya çıktı. İngiliz Daily Mail tarafından yayınlanan görüntülerde 48 yaşındaki saldırganın gözaltına alındıktan sonra kendisini kamerayla çeken kişilere öpücük attığı görülüyor. Şüpheli, bir minibüsü camiden çıkan insanların üstüne sürdükten sonra ezdikten sonra aşağıya inerek diğer insanları bıçaklamaya çalışmış, daha sonra bölgedeki diğer insanlar tarafından etkisiz hale getirilerek polise teslim edilmişti.

Zanlıyı yakalayan şahitlerden biri, şüpheliyi polis gelene kadar yerde tutmayı başardıklarını ama polisin gelmesinin yarım saati bulduğunu söylüyor.

'BÜTÜN MÜSLÜMANLARI ÖLDÜRECEĞİM'

Finsbury Park'ta teravih namazı çıkışında saldırıya uğrayan toplulukta 1 kişi öldü, 10 kişi yaralandı. Görgü tanıkları, şüphelinin minibüsü cemaatin üstüne sürerken, "Bütün Müslümanları öldüreceğim" diye bağırdığını söylüyor. İçişleri Bakanı Amber Rudd olayın bir terör saldırısı olarak ele alınacağını söyledi. Londra polisi, 48 yaşındaki sürücünün önlem amacıyla hastaneye götürüldüğünü, taburcu edildikten sonra sorgusuna başlanacağını ve akıl sağlığının test edileceğini duyurmuştu.

Londra Belediye Başkanı Sadık Han, olayı "masum insanları hedef alan korkunç bir terör saldırısı" olarak niteledi. Han saldırının, Ramazan ayında ibadet edenleri hedef aldığının açık olduğunu belirtti ve "Aynı Manchester ve Londra Köprüsü'ndeki gibi, belli bir topluluğu hedef alan bir saldırı olduğu görülüyor. Bu ayrıca hoşgörü, özgürlük ve saygı gibi ortak değerlerimize de yapılan bir saldırı" dedi. İngiltere başbakanlığından yapılan açıklamada, İngiltere Başbakanı Theresa May'in sabah saatlerinde saldırıyla ilgili acil kabine toplantısına (COBRA) başkanlık edeceği duyuruldu. (Dış Haberler)