ABD'den koruma saldırısında 16 yakalama kararı

Washington Emniyet Müdürü, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, ABD ziyareti sırasında yaşananlar hakkında açıklama yaptı. Yakalama kararı çıkarılan 16 kişi arasında Türk güvenlik görevlilerinin olduğu açıklandı.

Google Haberlere Abone ol

UVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, ABD ziyareti sırasında, Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği önündeki göstericilere saldırılmasıyla ilgili açıklama yapıldı. Washington emniyetinden yapılan açıklamada, güvenlik görevlileri dahil 16 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldığını belirtildi.

Amerika'nın Sesi'nin haberine göre, Washington Emniyet Müdürü Peter Newsham, "Türk korumaların barışçıl gösteri yapanlara saldırdığını keşfettik. Olaya karıştığı tespit edilen 16 kişi hakkında yakalama kararı çıkardık. 2'si Kanada, 2'si ABD geri kalanlar Türk vatandaşı. Şu ana kadar 2 kişi tutuklandı. Olaya karışan diğer Türk güvenlik görevlileri hakkında yakalama kararı çıkarıldı" şeklinde konuştu.

'ABD'YE GELİRLERSE TUTUKLANIRLAR'

Olaya karışan bazı kişilerin kimliklerinin henüz tespit edilemediği aktaran Newsham, "Amerika ve özellikle Washington'da bizler barışçıl gösteri hakkına saygı duyuyor ve koruyoruz. Bu kişiler eğer ABD'ye gelirlerse tutuklanacaklar. Biz bu kişilerin ABD'ye gelmelerini ve suçlamalara cevap vermelerini bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

'KİMLİĞİ TESPİT EDİLEMEYENLERİN GÖRÜNTÜLERİ YAYINLANACAK'

Newsham, kimliği tespit edilemeyen kişilerin görüntülerinin ise bugün yayınlanacağı duyuruldu. Washington Belediye Başkanı Muriel Bowser ise, "Kavgaya karışanlar video görüntülerinden ve pasaport kayıtlarından tespit edildi" dedi.

ABD DIŞİŞLERİ'NDEN AÇIKLAMA

ABD Dışişleri Bakanlığı da, yakalama kararıyla ilgili açıklamasında, "Suçlamalar, ABD'nin meşru siyasal ifade ve ifade özgürlüğünü bastırmak için gözdağı ve şiddete başvuran kişilere hoşgörü göstermediği şeklinde net mesaj veriyor" ifadelerini kullandı. (Haber Merkezi)