İngiltere'de yoksul göçmenler çocuklarından koparılıyor

İngiltere'de barınak yardımına başvuran yoksul göçmenler çocuklarından ayrılmak ya da insan sağlığına elverişli olmayan koşullarda yaşamak arasında seçim yapmaya zorlanıyor. Sosyal servis yetkililerinin tavrını eleştiren yardım kuruluşları, yetkilileri Çocuk Yasası'na uygun davranmamakla suçladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İngiltere'deki yardım kuruluşları barınak yardımına başvuran yoksul göçmenlerin,çocuklarından ayrılma tehlikesi ile karşılaştıklarını açıkladı. Sadece çocuklara barınak sağlanabileceğini söyleyen sosyal servis çalışanlarının,çocukları ailelerinden ayırıp devlet korumasındaki merkezlere yerleştirmekle tehdit ettiği öne sürüldü. Bu tür olayların 2016'dan beri çok yaygınlaştığını söyleyen yardım kuruluşları, yetkilileri Çocuk Yasası'na uygun davranmamakla suçladı.

'AİLELERİN ORTADAN KAYBOLMASI İÇİN KORKUTMA TAKTİĞİ'

Londra merkezli yardım kuruluşu Project 17'nin direktörü Abi Brunswick,göçmen olduğu  için yoksulluk maaşı alamayan bir çok ailenin yerel idarelere kalacak yer yardımı için yaptığı başvuruların reddedildiğini söyledi. Brunswick,ebeveynlere değil sadece çocuklara barınak sağlamakla yükümlü olduğunu belirten sosyal servis yetkililerin, aileleri çocuklarından ayrılmak ya da tehlikeli koşullarda yaşamak arasında seçim yapmaya zorladığını söyledi. Brunswick "Bu durum oldukça yaygın. Bize göre ailelerin ortadan kaybolması için bir korkutma taktiği, çoğunlukla işe yarıyor; çünkü aileler çocuklarının koruma altına alınmasından korkuyor" diye konuştu.

Yardım dernekleri, yerel otoritelere yardım için başvuranların çoğunun bekar annelerden oluştuğunu bildirdi. Yardım talepleri reddedilen kadınların çocuklarıyla birlikte apartman koridorlarında, otobüslerde yada aşırı kalabalık evlerde yaşadıkları hatta bir kaçının seks işçiliği yapmak zorunda kaldığı belirtildi.

Putney'de gençlere ücretsiz hukuki yardım sağlayan bir birimde avukatlık yapan Valerie Clark, 30 müvekkilinin 10'unun aynı duruma maruz kaldığını, ve sosyal servis yetkilileri tarafından korkutuldukları için yardım taleplerinden vazgeçtiklerini söyledi. Clarke" Çok korkuyorlar. Söylenenlere inanıyorlar. Çünkü yerel yetkililerin ne konuştuklarını bildiklerini düşünüyorlar. Bu, insanları korkutup kaçırmak için bir hile" dedi.

ÇOCUK YASASINA AYKIRI

Hukukçular ise, çocukların ancak güvenlik sebebi ile ailelerinden koparılıp devlet koruması alınabileceğini söylüyor.İnsan hakları savunucuları ise, sadece çocuklara barınak sağlamakla yükümlü olduğunu söyleyen sosyal servis yetkililerini görevlerini yerine getirmemekle suçluyor.  İngiltere'deki  Çocuk Yasası'nın 17. bölümüne göre yerel yetkililer çocukların ihtiyaçlarını karşılarken' görevle uyumlu olarak, çocukların aileleri tarafından yetiştirilmesini desteklemekle' yükümlüler. (Dış Haberler)