Katar'dan Türk askeri savunması

Katar Dışişleri Bakanı, bölgesel abluka hakkında basın toplantısı düzenliyor. "Bu tarz bir hamaseti düşmandan görmedik" diyen El Sani, Türkiye'nin asker gönderme kararını "Tüm bölgenin güvenliği için gerekli" diye yorumladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 'Terörü destekleme' suçlaması nedeniyle bölge ülkelerinin abluka altına aldığı Katar'dan bir diyalog çağrısı daha geldi. Krizin bölgesel istikrarı tehdit ettiğini söyleyen Katar Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdülrahman el Sani, "Hâlâ tercih ettiğimiz seçenek diplomasi" dedi. El Sani, "Bu kriz hiçbir zaman askeri yolla çözülmeyecek" ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE AÇIKLAMASI

Katar Dışişleri bakanı, Türkiye'nin ülkelerine asker gönderme kararının 'tüm bölgenin güvenliği adına gerekli olduğunu' söyledi.

İRAN'DAN YARDIM ELİ

El Sani, gıda sıkıntısından endişelenmediklerini söyleyip "Sonsuza dek böyle yaşayabiliriz" dese de, abluka kararının sebeplerinden biri olan İran'dan destek alabileceklerini açıkladı. Katarlı bakan İran'ın kendilerine gıda yardımı önerisinde bulunduğunu ve üç limanın Katar'a tahsis edileceğini söyledi.

'DÜŞMANDAN GÖRMEDİK'

Abluka kararı alan ülkelerin henüz kendilerinden açık bir talepte bulunmadığını savunan Katarlı bakan, 'bu tarz bir hamaseti düşman bir ülkeden bile görmedikleri' yorumu yaptı.

Katarlı bakan, ülkedeki Amerikan üssünün fonksiyonunda bir değişikliğe gerek görmediklerini ekledi.

Ayrıntılar geliyor...