İslam karşıtı yazar komşuyu karıştırdı

Yunanistanlı yazar Sotis Triantafillou İslam karşıtı, özellikle aşırı İslamcılara yönelik sert çıkışları ile adından söz ettiriyor. Triantafillou için imza kampanyası başlatıldı.

Google Haberlere Abone ol

LEFKOŞA -  Yazar Sotis Triantafillou, 2015 yılında Yunanistan’ın tanınmış bir dergisinde yayınladığı yazı ile tartışmalara neden oldu. İlgili yazısında Batı dünyasının 'gelişmişliğine' ve 'kudretine' atıfta bulunan Yunanistanlı düşünür İslam dünyasına 'kazanamayacaksınız' mesajı gönderdi. Triantafillou bu eksendeki mesajlarına ilerleyen dönemde de devam etti.

Geçtiğimiz aylarda Triantafiollou’nun çıkışları Yunanistan’ın adli makamlarını meşgul etmeye başladı. Yakın gelecekte Triantafillou hakkında toparlanan 150 ayrı belge ve dosya ışığında Yunanistan mahkemeleri düşünürün İslamofobi’ye neden olup olmadığını karara bağlayacak.

GELİŞMELER CEPHELEŞMEYE NEDEN OLDU

Son gelişmeler Yunanistan’ın düşün dünyasında yeni tartışmalara neden oldu. Triantafillou’ya yoğun eleştiriler yönelten sol ve liberal blok, düşünce özgürlüğü adına kutsal bir dinin hedef tahtasına oturtulamayacağı görüşünü savundu.

İMZA KAMPANYASI BAŞLATILDI

Ülkenin önde gelen kanaat önderleri Triantafillou’ya destek vermek için imza kampanyası başlattı.

TRİANTAFİLLOU NE YAZDI

2015 yılında yayınlanan bir yazısında Triantafillou İslam dini açısından oldukça sert mesajlar vermişti. İslam dininin radikal destekçilerinin Batı dünyasına yönelik son saldırıları karşısında pasif tavır takınan Batılı liderleri sert bir dille eleştiren Triantafillou İslam dünyasına yönelik “kazanamayacaksınız” mesajını vermişti.

Beri yandan Triantafillou son saldırıları desteklemeyen Müslümanlardan demokratik değerlere bağlılıklarını ispat etmelerini talep etmişti. Yazara göre tepkili Müslümanlar sokağa çıkmalı ve sesini yükseltmeli.

Triantafillou radikal unsurlara karşı da sert hücumlarda bulunmuştu. (DUVAR)