Putin: Kadın olmadığım için kötü günüm olmuyor

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD'li yönetmen Oliver Stone'a verdiği röportajda "kadın olmadığı için kötü günleri olmadığını" söyledi. Rusya'da eşcinsellere yönelik ayrımcı bir politika izlenmediğini de öne süren Putin yine de eşcinselleri kışkırtmak istemediğini belirtti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD'li yönetmen Oliver Stone'a 'Putin Röportajları' isimli belgesel için yapılan bir söyleşide "kadın olmadığı için kötü günlerinin olmadığını" söyledi. Amacının kadınları küçültmek olmadığını belirten Putin,"Tabiatları gereği böyleler. Belli doğal döngüleri var" ifadelerini kullandı.

'RUSYA EŞCİNSELLERİ KISITLAMIYOR'

Stone ayrıca Putin'e Rusya'da 2013'de kabul edilen ve 18 yaşından küçüklere 'eşcinsellik propagandası yapılmasını yasaklayan' kanunu hatırlatıp eşcinsellere karşı ayrımcılık yaptığı eleştirisinde bulundu. Eleştirileri reddeden Putin, eşcinselleri idamla cezalandıran İslam ülkelerinin aksine, Rusya'da bu konuda bir kısıtlama olmadığını savundu. Stone'un eğer bir denizaltının içinde eşcinsel birinin yanında duş almak zorunda kalsa ne yapacağı sorusuna, kahkaha atarak cevap veren Putin "Duşa onunla gitmemeyi tercih ederin. Neden onu kışkırtayım ki? Ama bildiğin gibi judo ustasıyım diye cevap verdi."

'Putin Röportajları' belgeselinin tamamı, ABD'de 12 Haziran'da yayınlanacak. Belgeselin 'bir Batılıya verilen en detaylı Putin portresi' olduğu söyleniyor. Belgeselde, Putin ve Stone'un iki yıldan uzun bir süre içerisinde gerçekleştirdikleri bir dizi buluşmada yaptıkları röportajlar yer alıyor. (DIŞ HABERLER)