Trump seyahat yasağını uygulamaya kararlı

Londra saldırısının ardından, yedi Müslüman ülke vatandaşlarını kapsayan seyahat yasağı ABD'de yeniden gündemde. Başkan Trump, yasağı uygulamaya kararlı olduğunu belirtip sürecin hızlanması için Adalet Bakanlığı'na çağrıda bulundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Başkanı Donald Trump yedi Müslüman ülkenin vatandaşlarına yönelik seyahat yasağında ısrarcı. Trump, Londra'daki terör saldırısının ardından yaptığı açıklamanın tepki çekmesi karşısında geri adım atmadı; yasağı mahkeme kararlarına rağmen hayata geçireceğini söyledi.

'MAHKEMELER YAVAŞ VE POLİTİK"

Trump Twitter'dan, "Avukatlar ve mahkemeler istedikleri çağrıda bulunabilir ama ben neye ihtiyacımız olduğunu söylüyorum, seyahat yasağı !" açıklaması açıklaması yaptı . Trump "Ülkemizin güvenliğini sağlamak için ABD'ye gelenleri aşırı bir güvenlik incelemesine tabi tutacağız. Mahkemeler yavaş ve politik" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU? 

Trump'ın, Londra'da meydana gelen terör saldırısının hemen ardından daha ölü sayısı bile açıklanmadan 'seyahat yasağının gerekliliğini' savununca tepki çekmişti. ABD Başkanı tepkilere rağmen tutumunu değiştirmeyip, Adalet Bakanlığı'na yedi Müslüman ülkenin vatandaşlarının ABD'ye girmesinin geçici sürede durduracak kararın "çok daha sert" önlemlerle kabulü için "hızlandırılmış duruşma" çağrısında bulundu. (Dış Haberler)