Katar'dan Hamas'a 'gidin' telkini

Katar devletinin ülkede bulunan Filistinli Hamas örgütünün yöneticilerine 'Gazze'ye dönün' telkini yaptığı belirtiliyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ortadoğu'da Körfez bölgesinde Katar'a uygulanan diplomatik tecritin yarattığı kriz büyürken 4 Mayıs'ta (dün) bazı Katarlı üst düzey yetkililerin Hamas'ın lider kadrosundan belli isimlere 'ülkeyi terk etmeleri yönünde' telkin yaptığı ortaya çıktı. Lübnan merkezli, İran'a yakın haber kanalı Al Mayadeen'in haberine göre Hamas yöneticilerine Batı Şeria'daki eylemcilerle irtibat halindeki bazı üyelerin isminin olduğu bir liste verilerek Batı Şeria'yla ilişkilerini deniz aşırı olarak değil Gazze'den yürütmesini rica etti.

Hamas yöneticileri bu iddiayı Pazar günü yalanlarken bugün bazı Filistinli kaynaklar doğruladı. Dünkü iddialarda Katar'ın bu telkinleri 'dışarıdan baskı gördüğü için' gönülsüzce yaptığı söyleniyordu.

Doha'yı terk etmesi istenen isimlerden biri olan Salih El Eruri, "Batı Şeria'daki terör hücrelerinden birinin komutanı" olmakla suçlanmıştı. Gitmesi telkin edilen isimlerden bir diğeri olan Musa Dudin ise bir tutsak takası sırasında serbest kaldıktan sonra Gazze'de hücre kurmakla ve "Batı Şeria'da saldırılar düzenlemekle" suçlanıyordu. Hamas'lıların Katar'ı terk ederlerse bir kısmının Lübnan ve Malezya gibi ülkelere gitmeleri, bazılarının da Türkiye'ye gelebileceği belirtiliyor.