'Londra'nın iki yakasında kıyım'

Londra'da cumartesi gecesi yaşanan saldırılar gazetelerin manşetlerindeydi. İngiliz gazeteler manşetlerinde 3 ay önce aynı yerde saldırı düzenlendiğine dikkat çekti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İngiliz gazeteleri, Londra'da Cumartesi gecesi kentin merkezindeki London Bridge ile köprünün güneyindeki Borough Market'ta düzenlenen ve 6 kişinin hayatını kaybettiği saldırı nedeniyle gece yarısı yeni baskılarla okuyucularının karşısına çıktı.

Sunday Telegraph gazetesinin manşeti, "Londra'nın iki yakasında kıyım. Teröristler bir kez daha vurdu" oldu. Gazete olayın, Manchester'daki intihar saldırısından yaklaşık iki hafta, yine Londra'da Westminster Köprüsü'nde düzenlenen saldırıdan da yaklaşık 3 ay sonra düzenlendiğine dikkat çekiyor.

Sunday Telegraph, saldırı sonrası polis botlarının Thames Nehri'nde arama yaptıklarını ve ekiplerin köprüden atlayan olup olmadığını incelediğini de belirtiyor.  Sunday Times gazetesinin manşeti ise "Teröristler London Bridge'de kalabalığı biçti".

Londra'da terör bağlantılı iki ayrı saldırıLondra'da terör bağlantılı iki ayrı saldırı

Sunday Times ise polislerin saldırganları koşarak kovaladıklarını yazıyor. Gazete ayrıca sosyal medyada Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) tarafından kullanılan bazı hesaplarda, örgütün destekçilerinin saldırıyı üstlendiklerini de aktarıyor.

Sunday Times'ın haberine göre, IŞİD üyelerinin mesajlaşma uygulaması Telegram'da Fransızca bir yorumda, "Kurtlar mobilize oluyor. IŞİD'in koalisyon üyesi ülkelerin vatandaşlarını hedef alma çağrısına uyarak Haçlı Hristiyan sivilere saldırıyor" yazıyor. (BBC TÜRKÇE)

Etiketler Londra saldırı