Trump 'bir şey' dedi kimse anlamadı

ABD Başkanı Donald Trump'ın Twitter'da yazım hatası yaparak 'covfefe' sözcüğünü kullanması sosyal medyanın diline düştü. Herkes 'covfefe'nin anlamını arıyor!

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Beyaz Saray'a geldiği günden bu yana Twitter'ı bir iletişim aracı olarak kullanmasıyla dikkat çeken ABD Başkanı Donald Trump'ın attığı bir tweet ortalığı karıştırdı. Trump, tweet'te 'covfefe' sözcüğünü kullandı. ABD Başkanı yazım hatası yaptığı sanılan bu tweet'i silse de, sosyal medya 48 saattir 'covfefe' sözcüğünün 'anlamını' arıyor. Konu Beyaz Saray Basın Sözcüsü Sean Spicer'a bile sorulurken, Trump'ın başkanlık seçimlerindeki rakibi Hillary Clinton da tartışmaya katıldı.

Trump söz konusu tweet'te, yine basını eleştirerek "Sürekli olumsuz haberlere rağmen covfefe" ifadelerini kullandı.

trymp tweey

SOSYAL MEDYA KARIŞTI, TWEET'İ SİLDİ

Trump'ın 'covfefe' ile neyi kast ettiği meselesi sosyal medyada kısa sürede dalga konusu oldu. Tweet yaklaşık 162 bin defa paylaşılırken, üzerinde 'covfefe' yazan t-shirtler ve bardaklar bile satışa sunuldu. Amerikan medyasında, bir ABD Başkanı'nın böyle bir tweet atıp açıklama getirmemesinin anlamına dair akademik yorumlar bile yapıldı.

Komedyen Jimmy Kimmel da 'eğlence'ye katılanlar arasındaydı. Kimmel sosyal medyada, "Beni en çok üzen şey, hiçbir zaman #covfefe kadar komik bir şey yazamayacağımı biliyor olmam"  mesajını paylaştı.

Trump ise ancak birkaç saat sonra yeniden sahneye çıkarak 'covfefe' tweet'ini sildi; "Covfefe'nin gerçek anlamını bakalım kim çözebilecek??? Tadını çıkarın" mesajını paylaştı.

BEYAZ SARAY: YAZIM HATASI YOK

Beyaz Saray Basın Sözcüsü Spicer ise Trump'ın yazım hatası yapmayı kabul etmedi. Spicer, gazetecilerin meraklı sorularına, "Başkan ve az sayıda insan, ne demek istediğini gayet iyi anladı" yanıtını verdi.

Clinton ise Trump'ın seçim kampanyasının Rusya'yla ilişkilerine dair soruşturmaya ve Moskova'nın seçimlere Trump lehine müdahale ettiği iddialarına atıfta bulundu. Clinton, "Bu tweet'in Ruslara yönelik gizli bir mesaj olduğunu sanıyorum" diye şaka yaptı. (Dış Haberler)