ABD'den Kuzey Kore için 'felaket' senaryosu

ABD Savunma Bakanı James Mattis, Kuzey Kore'yle olası bir savaşın felaket getireceğini söyledi. Mattis Kuzey Kore'nin, Güney Kore'nin başkenti Seul'un yakınlarında konuşlu silahlara dikkat çekti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kuzey Kore bir kısa menzilli füze denemesi yaparken, ABD Savunma Bakanı James Mattis olası bir savaşın tüm bölgeyi felakete sürükleyeceğini söyledi. Mattis, 'diplomasinin başarısız olması olasılığında Kuzey Kore'yle askeri ihtilafın neye benzeyeceğine' ilişkin soruya "Muhtemelen çoğu insanın hayatlarında gördüğü en kötü savaş çıkacaktır" dedi.

CBS kanalına konuşan Mattis, "Kuzey Kore rejimi, dünyanın en yoğun nüfuslu kentlerinden birinin, Güney Kore'nin başkentinin [Seul] yakınında yüzlerce topçu silahına ve roketatara sahip. Ve savaş çıkması halinde, bunlar Çin ve Rusya'yı da tehdit edecektir" dedi.

Mattis'in açıklaması, Kuzey Kore'nin son üç haftada yaptığı üçüncü başarılı füze denemesinin ardından geldi. Pyonyang'ın dün gerçekleştirdiği deneme sırasında fırlatılan kısa menzilli Scud füzesi, yaklaşık altı dakika boyunca havada kaldıktan ve 450 kilometre yol kat ettikten sonra Japonya karasularına düştü. Japonya, bu denemeyi protesto etti. (Dış Haberler)