Rusya'yla gizli hat istemiş!

ABD'de Rusya'nın başkanlık seçimlerine Donald Trump lehine müdahale ettiğine ilişkin soruşturma, giderek Trump'ın damadı ve danışmanı Jared Kushner'e odaklanıyor. Kushner'in, Rusya'yla gizli bir iletişim kanalı kurulmasını istediği öne sürüldü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Başkanı Donald Trump'ın damadı ve danışmanı Jared Kushner hakkındaki Rusya'yla ilgili iddialar derinleşiyor. Rusya'nın seçim kampanyasına müdahale ettiği iddiasına ilişkin FBI soruşturmasında adı geçen Kushner'in, Moskova'yla gizli bir iletişim hattı kurulması için çalıştığı öne sürüldü. Demokratlardan 'ihanet' suçlaması gecikmedi.

Washington Post ve New York Times gazetelerinin haberlerine göre, Jared Kushner, Rusya'nın ABD Büyükelçisi Sergei Kislyak ile aralık ayında New York'taki Trump Tower'da yaptığı görüşmede, Donald Trump'ın göreve gelmesine kadar geçecek süre boyunca Rusya'yla gizli bir hat kurulmasını önerdi. Kushner, Trump'ın ocak ayında başkanlık yemini etmeden önce Rusya'yla kuracağı temasın denetlenmemesini istiyordu. Söz konusu hattın da, Rusya'nın ABD'deki diplomatik birimleri üzerinden yürütülmesini öneriyordu.

Konu hakkında brifing almış yetkililere dayandırılan haberlere göre, Rusya soruşturması nedeniyle görevden alınan eski ulusal güvenlik danışmanı Michael Flynn'in de görüşmede hazır bulunuyordu. Sergei Kislyak'ın, bu öneriyi Rus Dışişleri'yle görüştüğü de belirtiliyor.

Hafta başında, Kushner'in Rusya'yla ilişkisinin ilgili soruşturmada 'odak noktası' haline geldiği belirtildi. Kushner son iddialar hakkında yorum yapmazken, kamuoyu baskısının artması bekleniyor. (Dış Haberler)