Macron'dan Trump'a 'feyk'

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un NATO zirvesinde ABD Başkanı Donald Trump'ı 'yarı yolda bırakması' sosyal medyanın gündemine oturdu. Macron, Trump'a doğru yürürken son anda Almanya Başbakanı Angela Merkel'e yöneldi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Brüksel'de düzenlenen NATO zirvesinde Karadağ Başbakanı Duşko Markoviç'i iterek önüne geçen ABD Başkanı Donald Trump'ın, benzer bir duruma düştüğü ortaya çıktı. Fransa'nın yeni Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, zirveye katılan liderlerin yanına giderken Trump'a doğru yürüdü. Ancak tam da Trump'ın selamlaşmaya hazırlandığı sırada yön değiştirip Almanya Başbakanı Angela Merkel'e yönelerek Merkel'e sarıldı.

Macron Merkel'den sonra NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile selamlaştı; Trump'la ancak bundan sonra tokalaştı. Trump'ın tokalaşma sırasında kendine özgü tarzıyla Macron'un elini çekmesi dikkat çekti. Bu sırada liderler kendilerini gülmekten alamadı.

Macron, olayın videosu kendi Twitter hesabından "Brüksel'de NATO'daki müttefiklerimizle buluşma" diyerek paylaştı.

Macron'un bu hareketi sosyal medyanın gözünden de kaçmadı. Amerikalı siyaset bilimci Ian Bremmer videoyu, "Macron, Başkan Trump'ı küçük gördüğünü göstermek için elinden gelenin en iyisi yaparken" ifadeleriyle paylaştı. (Dış Haberler)

Trump NATO'da 'ite kaka' öne çıktı!Trump NATO'da 'ite kaka' öne çıktı!