Londra'da uçuşlar durdu

Britanya Havayolları'nın (British Airways) bilgisayar sistemlerine siber saldırı düzenlendi. British Airways, Londra'dan yurtdışı uçuşlarını askıya aldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Manchester'da 22 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısının yasını tutan İngiltere, bu kez bir siber saldırıyla karşı karşıya. Dünyanın en büyük şirketlerinden Britanya Havayolları (British Airways), bilgisayar sistemlerine yönelik saldırı nedeniyle başkent Londra'daki iki havaalanından da yapılan tüm uçuşlarını askıya aldı.

Şirketten yapılan açıklamada, 'bilgisayar sistemine yönelik saldırı' nedeniyle Heathrow ve Gatwick havalimanlarından yapılan tüm yurtdışı uçuşların yerel saatle 18.00'a dek (TSİ 20.00) askıya alındığı belirtildi.

Dünyanın en yoğun havalimanlarından biri olan Heathrow ile Gatwick'te sistem arızaları nedeniyle uzun kuyrukların oluştuğu ve kaos yaşandığı belirtiliyor. Çok sayıda yolcu da pistten kalkamayan uçaklarda kalmış durumda. British Airways'in açıklamasında, yolculardan havalimanlarına gelmemeleri de istendi.

Geçen ay da Alman ve Fransız şirketleri Lufthansa ile Air France'ın sistemlerine benzer saldırılar düzenlenmişti. (Dış Haberler)