ABD Salih Müslim'i kabul etmiyor

ABD'nin PYD Eşbaşkanı Salih Müslim’e vize vermediği ortaya çıktı. Müslim, Washington’daki 'Ortadoğu yeniden şekillenirken ABD-Kürt işbirliği’ başlıklı konferansa Skype üzerinden katıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'nin Rakka'da IŞİD'e karşı YPG'yi silahlandırma kararı tartışılırken, PYD lideri Salih Müslim'e vize verilmediği ortaya çıktı. Vize başvurusu reddedilen Müslim, Washington’da düzenlenen ‘Ortadoğu yeniden şekillenirken ABD-Kürt işbirliği’ isimli konferansa Skype üzerinden katıldı.

Hürriyet'ten Cansu Çamlıbel'in haberine göre, Müslim konferansta gelen "Neden burada değilsiniz" sorusu üzerine, ABD’ye vize başvurusunun iki ay önce reddedildiğini açıkladı. Müslim’in 2015’teki vize başvurusu Obama yönetimi tarafından reddedilmişti.

Konferansta Donald Trump yönetiminin YPG’ye ağır silah verme kararını çok önemli bir adım olarak değerlendiren Müslim, "İşbirliğimizin siyasi alanda derinleşmesini bekliyoruz" diye konuştu. Müslim, "Rakka ve Musul’un alınması IŞİD’i bitirmeyecek. Savaş devam edecek. Biz Suriye Demokratik Güçleri (SDG) ile kalıcı bir koalisyondan yanayız. Bu sayede bizleri bekleyen uzun savaşa hazır olabiliriz. Ağır silah verilmesi de tek başına yeterli değil. Biz ABD ile işbirliğimizi siyasi alanda da derinleştirmenin peşindeyiz. Suriye’yi kurtaracak tek siyasi proje bizim demokratik federalizm projemizdir" ifadelerini kullandı. (Kaynak: Hürriyet)

Etiketler YPG PYD salih müslim