Ruslar geliyor; ama güvenmiyor!

Yaşanan kriz döneminin ardından Ruslar tatil için yeniden Türkiye'ye gelemeye başladılar. Ancak Ruslar arasında yapılan bir anket sonucuna göre Türkiye'de kendilerini 'güvende hissetmiyorlar.'

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya Kamuoyu Araştırma Merkezi (VTSIOM), Rus vatandaşlarının Türkiye'deki güvenlik düzeyine, 5 puan üzerinden 3 puan verdiklerini bildirdi.

VTSIOM, her sene Türkiye'ye giden Rus vatandaşlarının bile güvenlik açısından 3 puandan fazlasını vermediklerine dikkat çekti. Bu duruma göre Rus turistlerin Türkiye'ye gelmekten hoşlandığı fakat ülkede yeterince rahat hissedemedikleri düşünülüyor.

Önümüzdeki senelerde Rusların yüzde 13'ü Türkiye'ye seyahat etmeyi planlarken, bunların büyük çoğunluğunu gençler ve büyük şehirlerde yaşayanlar oluşturuyor. Bunun yanı sıra Türkiye'de daha önce tatil yapan her iki kişiden birisi, Türkiye'de tatil yapmayı başkalarına önermeye hazır olduğunu dile getirdi.

REZERVASYON SAYISI ARTTI

Şubat ve Mart aylarının verilerine göre, Rus vatandaşları tur operatörlerinden, sezonun Ruslar için açık olduğu 2015 yılına göre, yüzde 50-70 oranında daha fazla tur rezervasyonu yaptılar. (MOSKOVA/DHA)