Çipras'tan orduya 'Her ihtimale hazır ol' emri

Yunanistan Milli Savunma Bakanı Panos Kammenos, hava sahasını ihlal etmekle suçladığı Türkiye'yi ağır sözlerle eleştirdi. Ege'de gerilim tırmanırken Başbakan Çipras'ın Yunanistan Ordusuna her türlü olasılığa karşın önlemlerini yoğunlaştırması emrini verdiği belirtiliyor.

Google Haberlere Abone ol

LEFKOŞA - Yunanistan’dan Türkiye'ye yönelik sert mesajlar geldi. 11 sene evvel hayatını kaybeden Yunanistanlı bir pilotun anma programı için Karpathos Adası'nı ziyaret eden Yunanistan Milli Savunma Bakanı Panos Kammenos, Türkiye’yi sert sözlerle eleştirdi.

Daha önce de Türkiye karşıtı söylemi ile dikkatleri üstüne çeken Kammenos dün Yunanistan Silahlı Kuvvvetleri’nin vazife başında hayatını kaybeden bir mensubunu anma törenine Türkiye’nin saygı göstermediğini söyledi.

“Türkiye hava sahamızı, dünyanın en barbar ordularının bile saygı duyduğu bir savaşçının hatırasını görmezden gelip ihlal etti” diyen Kammenos ülkesinin uluslararası müktesebata ve hukuka saygı duyduğunu söyledi. Kammenos ayrıca, ülkesinin hiçbir askerin anısına saygısızlık yapmadığını söyledi.

'EGE'DE SON DURUM'

Yunanistan medyasına yansıyan son bilgilere göre son saatlerde Yunanistan Hava Sahasını Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait F16 tipi ve CN-235 tipi uçaklarla iki helikopter ihlal etti. Skiros’tan kalkan Yunan uçaklar Türk hava araçlarına müdahalede bulundu. Yunanistan Türkiye’ye ait uçakların Ege şemalarında silahlı bir şekilde uçtuğunu ileri sürüyor.

Ege’deki son gelişmeler Atina tarafından yakından takip edilerek Başbakanlığa rapor olarak sunuluyor. Başbakan Aleksis Çipras Yunanistan Ordusuna her türlü olasılığa karşın önlemlerini yoğunlaştırması emrini vermiş durumda.

Türk-Yunan ilişkilerindeki gelişmeler komşu ülkesinin medyasında geniş yer bulmaya devam ediyor.